نکات مهم در مورد مصرف ماهی | مصرف کدام ماده غذایی با ماهی توصیه می‌شود ؟

برخی از مواد غذایی را نباید با یکدیگر مصرف کرد، زیرا ممکن است عوارض مختلفی را برای بدن به وجود آورد. آگاهی از تداخل برخی از مواد غذایی یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامت افراد می‌باشد، یعنی مصرف همزمان برخی مواد غذایی در یک وعده ممکن است بسیار مضر و خطرناک باشد.
نکات مهم در مورد مصرف ماهی | مصرف کدام ماده غذایی با ماهی توصیه می‌شود ؟
کد خبر : ۵۹۵۸۳

خوردن برخی مخلفات با ماهی مثل ماست، تخمه مرغ و... می‌توانند دردسر ساز شوند و به سلامتی و علی الخصوص دستگاه گوارش، آسیب جدی وارد نمایند.
 
عوارض مصرف ماست و ماهی با یکدیگر چیست؟

برخی از مواد غذایی را نباید با یکدیگر مصرف کرد، زیرا ممکن است عوارض مختلفی را برای بدن به وجود آورد. آگاهی از تداخل برخی از مواد غذایی یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامت افراد می‌باشد، یعنی مصرف همزمان برخی مواد غذایی در یک وعده ممکن است بسیار مضر و خطرناک باشد. یکی از این موارد، مصرف گوشت ماهی با برخی از مواد غذایی مانند ماست است که می‌تواند منجر به بروز مشکلات و عوارض شدیدی برای بدن گردد.

 

خطرات خوردن ماست و ماهی با یکدیگر

مصرف همزمان ماهی و ماست برای بدن عوارضی دارد، بنابراین تناسب مواد غذایی که به طور همزمان مصرف می‌شوند باید رعایت گردد. اسید لاکتیک موجود در ماست با تاثیر بر روی عصب پاراسمپاتیک، حالت لختی در بدن ایجاد می‌کند، برخی از افراد نیز حساسیت خاص غذایی را دارند و امکان بروز بثورات پوستی در هنگام مصرف ماست با ماهی در آن‌ها وجود دارد. انواع ماهی‌ها دارای پروتئین، ید و کلسیم و ارزش غذایی بالایی هستند که به تنهایی منابع مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند.

به نظر برخی از افراد، خوردن ماهی همراه با ماست و یا دوغ موجب نفخ و ناراحتی گوارشی در آن‌ها می‌شود. این مسئله ارتباط بسیاری با سیستم گوارشی آن‌ها دارد، برخی از افراد حتی ممکن است علاوه بر نفخ و اختلالات گوارشی، دچار اسهال نیز شوند.

سردی عارضه دیگری است که ممکن است به سراغ برخی از افراد رود، اما با این وجود بعضی دیگر با مصرف همزمان این دو ماده غذایی دچار هیچ عارضه‌ای نمی‌شوند؛ بنابراین هر شخص باید متناسب با سیستم بدنی و دستگاه گوارش خود، نوع تغذیه اش را تعیین کند.

مضرات مصرف ماهی و ماست بر روی پوست

با مصرف همزمان ماهی و ماست عوارض پوستی خطرناکی بر روی پوست برخی از افراد ایجاد می‌شود. همچنین احساس خارش پوست و ناخن‌ها احساس می‌شود. لک‌های سفید روی پوست از عوارض دیگر خوردن ماهی و ماست یا دوغ است. البته این حالت‌ها به صورت دائم ایجاد نمی‌شود.

در برخی موارد دیگر برخی از قسمت‌های پا تا مدتی سیاه می‌شود و سپس به حالت عادی باز می‌گردد. علاوه بر این عوارض، ممکن است آلرژی را در افراد به شدت افزایش دهد و خطر مرگ را به وجود آورد.

به طور کلی ماهی و ماست، هر دو طبع سردی دارند و افرادی که به طبع سرد حساسیت دارند را دچار مشکلاتی مانند سنگینی معده، دل درد، خواب آلودگی، افزایش ادرار، افزایش ترشحات دهان هنگام خواب می‌کند.

برای رفع این مشکلات باید از مواد غذایی با طبع گرم مانند چای نبات و خرما پس از غذا استفاده نمود. بسیاری از افراد نیز ماهی و ماست را با هم مصرف می‌کنند و دچار هیچ عارضه‌ای نمی‌شوند، زیرا حساسیت ندارند؛ بنابراین برص، لک و پیس، سردی معده، ضعف شدید، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتی‌های عصبی، افزایش احتمال سکته، تحلیل قوای جنسی و... تنها برخی از عوارض خوردن همزمان ماهی و ماست می‌باشد.

 

نکات مهم در مورد مصرف ماهی

مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.
افراد با طبع سرد (افراد بلغمی و سوداوی) از خوردن زیاد ماهی به شدت پرهیز کنند.
ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.
هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.
ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.
ماهی حتماً همراه مصلحات آن (خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویه جات گرم، ماهی به صورت شکم پر) خورده شود.


مصرف کدام ماده غذایی با ماهی توصیه می‌شود؟

به نظر متخصصان تغذیه، بهتر است ماهی را همراه با لیمو ترش مصرف کرد، زیرا علاوه بر طعم بهتر گوشت ماهی، ویتامین C موجود در لیمو ترش موجب جذب بهتر آهن ماهی در بدن می‌شود. البته باید توجه داشت که مصرف زیاد چاشنی‌هایی مانند انواع ترشی ها، لیمو ترش و مواد دیگر که طبع سردی دارند به همراه ماهی برای افراد سرد مزاج توصیه نمی‌شود؛ زیرا علاوه بر بی حالی، هضم سخت غذا و ضعف بدن، بیماری‌های سرد مانند روماتیسم، آلزایمر و افسردگی و... را تشدید می‌کنند.

در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی به خصوص در وعده شام با خوراکی‌هایی با طبع گرم نظیر خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به همراه ادویه جات با طبع گرم مصرف نشود، خطر سکته و ام اس را افزایش می‌دهد. بهترین و مناسب‌ترین چاشنی برای خوردن ماهی، استفاده از سیر و آب نارنج می‌باشد که علاوه بر طبع گرم دارای فواید بسیاری می‌باشند.

مضرات خوردن همزمان ماهی و تخم مرغ

همانطور که ذکر شد ماهی را نمی‌توان با هر خوراکی دلخواه دیگری مصرف کرد. تخم مرغ یکی دیگر از غذا‌هایی است که نباید به طور همزمان با ماهی میل نمود. در طب سنتی خوردن همزمان ماهی با تخم مرغ، شیر و هر گوشت دیگری ممنوع است، زیرا منجر به تولید سودا در بدن می‌شود و با تاثیر منفی بر رفتار افراد موجب تشدید بیماری‌های مزمن، افسردگی و یبوست می‌گردد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
نمناک
مجله زندگی
ارسال نظر